Skip to main content

EXTRA TIME

‘Wat zouden we doen met een uurtje ‘extra’ per dag…?’

Voor de meesten een geschenk uit de hemel want voor velen onder ons telt een dag te weinig uren want we moeten immers nog dit en we moeten ook nog dat en we hebben ALTIJD tijd te kort dus ‘vooruit met de geit’ … maar, heel eerlijk, ik weet niet of ik er blij mee zou zijn.

Het lijkt me een beetje als een vergiftigd geschenk… Ik heb zelf aan levende lijve moeten ondervinden dat wanneer je dagen en zodoende je leven steeds propvol zit, je dat vroeg of laat zuur opbreekt. Dus denk je nu echt dat dat uurtje meer het verschil gaat maken? Je zou het sowieso weer vol plannen.

Tenzij je dat uurtje extra nuttig zal besteden… en daarmee bedoel ik; je het niet vol gaat plannen met de bekommernissen van iedere dag maar dat je het ziet als een soort van bonus uurtje. Als HSP-er klinkt dat overigens geweldig. Even weg uit de drukte,… even de rust opzoeken… even weg van al dat moeten. Dus ja, in dat opzicht zie ik het wel zitten!

Alleen moeten we dan heel bewust en zorgzaam met dat extra uurtje omspringen en het koesteren. En wanneer ons dat zou lukken, dan is het als het ware een welgekomen geschenk.

Wat zou je dan kunnen doen met dat extra uurtje? Awel, aan jou de keuze maar alleszins iets wat voor een ‘positieve vibe’ zal zorgen. Dus als dat betekent een uurtje gaan sporten, een uurtje in bad liggen, mediteren, naaien of breien, lezen, een uurtje shoppen (maar opgelet misschien is je portemonnee minder blij met dat extra uurtje) of gewoon een uurtje niksen; doe dat dan vooral. Je lichaam en zeker ook je geest zullen er blij van worden…

Even los komen van al dat moeten… dromen we daar stiekem niet allemaal van?

Maar helaas, er komt geen extra uurtje dus gedaan met dromen. We hebben er op z’n minst wel even over kunnen nadenken… en dus wat als we nu eens proberen om dat ene ‘speciale’ uurtje of om te beginnen dat ene half uurtje proberen in te plannen binnen onze 24 uur?

Volgens mij hebben velen onder ons daar absoluut baat bij want de harde realiteit; er komt geen einde aan onze ‘to-do’ lijstjes… Erger nog, ze lijken zichzelf wel aan te vullen… en daarom is het zodoende de kunst om dat ene speciale uurtje er zelf ‘tussen’ te plannen. Want als we op automatische piloot leven, zien we vaak alleen het einde van de ’to-do’ tunnel. We geloven dat we eerst ons ’to-do’ lijstje moeten afwerken en dat we ‘daarna’ gelukkig zullen zijn… Daarom blijven we het ‘nu-moment’ missen… jammer want we kunnen alleen NU gelukkig zijn…Dit is het, je hebt alleen vandaag… wacht niet op morgen omdat het morgen beter zou zijn dan nu… dit is je moment; DIT IS JE DAG en die bestaat uit 24 uren…

Het vraagt moed om te onthaasten, om je niet te laten overheersen door de harde stem van de automatische piloot die je aanzet om verder te lopen… Het geluk is hier al, op deze plaats…

als we maar kunnen loslaten en ontspannen in het nu! En dat kan perfect binnen die 24 uren…al vraagt dat soms wat planning en creativiteit. Soms is het gewoon beter en zelfs gezonder om te gaan voor KWALITEIT en niet voor kwantiteit dus neen, hartelijk dank maar voor mij hoeft dat extra uurtje niet!

Katleen Reekmans (gastblogger)

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion One Comment

  • Mirella Claesen schreef:

    Hallo Katleen, dat heb je mooi omschreven! Bedankt voor de reminder met deze wijze woorden en inzichten! Even toegeven, vandaag heb ik mijn uurtje kwaliteitstijd al genomen. Is natuurlijk wat makkelijker op een vrije dag, dan op een werkdag. Dus er is geen excuus voor morgen ?.

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: