Skip to main content
Uncategorized

That’s not my name

eigen-WIJS-heid

‘They call me Miele, they call me Milé … that’s not my name, that’s not my name!’

Op 8 juni 1995 werd ik geboren en kreeg ik Mille als naam. Al van kleins af aan is het een hele prestatie om aan mensen uit te leggen hoe ‘Mille’ precies geschreven en vooral uitgesproken wordt.

Miele is met voorsprong dé meest gebruikte wijze waarop mijn naam wordt uitgesproken. Soms zeg ik dan met een lach dat ik geen stofzuiger of wasmachine ben. Ook namen zoals Milé, Nele en zelfs Bille passeren geregeld de revue. Ook het schrijven van mijn naam zorgt soms voor problemen. Mille wordt dan Millen, Millie, Nille … .

Wanneer ik opzoek welke betekenis mijn naam heeft, vertelt Google mij dat de naam Mille gebruikt wordt voor maïs of Turkse tarwe. Ook is Mille een gehucht in de provincie Waals-Brabant. In talen zoals het Frans of het Latijn betekent mijn naam dan weer iets totaal anders, namelijk ‘duizend’.

Zelf probeer ik een zo mooi mogelijke inhoud aan mijn naam te geven. Toch vraag ik me soms af welke connotatie mijn naam heeft. Voor sommigen is Mille een dochter, een zus, een nicht … Voor anderen ben ik een vriendin, collega of patiënte en voor nog anderen heeft mijn naam misschien helemaal geen betekenis of denken ze dingen over mij die ik liever niet weet.

Eén van mijn lievelingszangeressen Taylor Swift zei ooit: ‘I hope you know that who you are is who you choose to be, and that whispers behind your back don’t define you. You are the only one who gets to decide what you will be remembered for.’ Wat ze zegt klopt volledig, want hoe lief, behulpzaam en begripvol je ook mag zijn … als anderen je willen neerhalen zullen ze altijd wel iets vinden wat niet goed aan je is en als ze niets vinden zullen ze wel iets verzinnen.

Het is daarom zo belangrijk dat we omringd worden door mensen die ons wel zien zoals we werkelijk zijn en die ons toelaten om verder te groeien en keuzes te maken. Want welke richting je ook kiest, het belangrijkste is dat je je ware persoonlijkheid niet verliest.

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: