Skip to main content

Relevante informatie

Kom naar onze infosessies over medische, sociale, wetgevende, financiële en psychosociale aspecten van chronisch ziek zijn en het belang van mantelzorg. Of over de rol van de adviserend geneesheer, ziekte en stress, omgaan met onbegrip enz.

Een luisterend oor

Ieder jaar komen onze vrijwilligers bijna 1,5 miljoen keer aan huis bij mensen met een chronische ziekte. Persoonlijk of via de telefoon. Of kunnen mantelzorgers hun verhaal kwijt via de mantelzorgtelefoon.

Omdat luisterende oren wonderen doen.

Boeiende activiteiten

Creatieve, culturele of ontspannende activiteiten stimuleren lichaam en geest en betrekken je als deelnemer sterker bij het sociale leven in jouw buurt. Onze cursussen helpen om jouw kracht te versterken en een kwaliteitsvol leven uit te bouwen.

Verrassende vakanties

Vakanties en uitstappen, in binnen- en buitenland, in groep of op maat… Eén en al genieten, voor mensen voor wie het niet zo evident is om zomaar even de valiezen te pakken.

Tijd en ruimte

Samana geeft mantelzorgers de mogelijkheid om er regelmatig even tussenuit te kunnen. Dat is zeker geen overbodige luxe.

Een buddy dichtbij

Buddies halen mensen uit hun isolement. Gewoon door samen dingen te doen, van een wandeling tot een gezamenlijk project.

Warme contacten met lotgenoten

Contact met andere mensen in dezelfde situatie heeft een positieve invloed op je gemoed. Je leert ervan, je krijgt en geeft steun, je wisselt ervaringen en tips uit onder gelijken.

Belangen behartigen

Samen met mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte ontwikkelen we voorstellen die hun situatie moeten verbeteren. Samen staan we sterk en kunnen we dingen in beweging zetten.

Word vrijwilliger

Lees alles over onze werking op www.samana.be. En wil je jezelf zinvol engageren als vrijwilliger, laat het ons dan weten. Meer dan 5.000 vrijwilligers in Limburg ontvangen je met open armen.

Meer weten?

Surf naar samana.be of neem contact met ons op:
– telefonisch op het nummer 011 28 02 50
– door een mail te sturen naar creativitijd@samana.be

Heb je een vraag voor een regionale secretariaten? Je vindt alle contactgegevens via deze link: https://www.samana.be/contact/ Scroll voorbij het contactformulier om de gegevens te zien.

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!