Skip to main content

Mijn magische dagen worden vervolgd.

Magische dagen zijn het. De dagen dat ik creatief bezig ben. De inspiratiedagen, de zingevings- en basisinspiratiedagen. Ze hebben elk hun eigen magie. Ze maken me gelukkig, waardoor ik verder groei en bloei. Mislukkingen en tegenslagen vinden nog steeds plaats, maar de magie van het creatieve heelt mijn wonden.

Laat het creatief los.

Zit je met problemen, een langdurige ziekte, een relatiebreuk, … Laat het creatief los! Denk aan een kei, een steen. Hoe kan je deze kei vasthouden? Op welke manieren. Hoe kan je deze kei loslaten? Denk er eens over na. Of blijf je toch de kei vasthouden! Als je de kei blijft vasthouden, hoe hou je hem vast? Langs boven, onderhands? Stevig vast of wankelend in je hand. Met welke vingers? In je handpalm. Elke manier bepaalt hoe je de kei vasthoudt en dan wel of niet loslaat. Laat je hem rustig los, blijf je hem nog een beetje vasthouden? Laat je hem met een zware worp los! Alles hangt ervan af hoe je het wel of niet creatief loslaat.

De bronafbeelding bekijken

Raap je de kei opnieuw op en bewaar je hem of gooi je hem heel ver weg, zodat hij totaal verdwenen is.

Ga je hem versieren? In een doosje steken en het doosje versieren. Of zal je er een klein koordje ombinden en toch nog met dat koordje lichtjes blijven vasthouden.

De bronafbeelding bekijken

Buiten de comfortzone.

Het vraagt moed om uit je comfortzone te stappen. Je voelt je daar immers veilig. Toch is het aangeraden om het eens te proberen. Wat leerde je uit een mislukking of een tegenslag? Dit kan de aanleiding geven om eens uit die comfortzone te stappen en eens iets creatiefs te proberen. Laat het los en denk aan het magisch effect die het teweeg kan brengen. Door mee te doen aan de Swap kan je je angsten overwinnen door iets over jezelf te vertellen aan een ander en iets te vernemen over een ander persoon. Een persoon die je nog nooit ontmoet hebt. Maak iets leuks of stuur iets in de doos die iets vertelt over jezelf. Misschien kan je die persoon later eens telefoneren of bezoeken? Ontstaat er een magie met je Swap maatje? Magic can happen.

Laat een beetje water vloeien.

Wanneer je uit je comfortzone stapt draag je een last mee.

Deze kan je vergelijken met een draagstok en aan beide kanten een kruik. De ene kruik is ok. Maar de andere kruik vertoont een barst. Wanneer je beide kruiken met water vult en die naar je bestemming brengt, dan zal de ene kruik langzaam water verliezen. De kruik ledigt zich langzaam. Maar wanneer je dezelfde weg enkele dagen neemt dat zie je dat langs de kant van de gebarsten kruik nieuw leven ontstaat. Op de plaats waar het water langzaam terechtkwam begint er langzaamaan nieuw leven te ontstaan. Een nieuw begin dat ontspruit door de barst in die ene kruik. Magie bestaat echt.

Barsten met een gouden randje.

In Japan gooit men geen kruik, bord of tas weg die gebarsten is. Neen. men herstelt de barst met een gouden randje. Kintsugi heet het in het Japans. Scherven met een gouden randje. Door middel van een tweecomponentenlijm en goudpoeder, lijmt men de scherven opnieuw aan mekaar door ze een gouden randje te geven. Scherven brengen geluk. Door ze opnieuw te lijmen met goud, ben jij zeker goud waard!

De bronafbeelding bekijken

Jij bent goud waard in alles wat je betekent. Jij bent magisch. Zonder twijfel.

“When the Japanese mend broken objects, they aggrandize the damage by filling the cracks with GOLD. They believe that when something’s suffered damage and his history becomes more beautiful”.

Gouden mensen hebben we nodig en jij bent er één van.

Joël

Joël Blockx

Author Joël Blockx

More posts by Joël Blockx

Join the discussion 2 Comments

 • Mirella schreef:

  Dat is een mooie post die aanzet tot nadenken. Ik ga nooit nog een kei zomaar oppakken en terug loslaten, want het kan op 1001 manieren. Magisch toch?
  Dankjewel om de inspiratiedagen als magisch te benoemen. Ik deel alvast je mening en hoop oprecht dat vele mensen “buiten hun comfortzone” stappen door zich in te schrijven voor de swap CreativiTIJD.

 • Veerle schreef:

  Hi Joël

  Dit is er eentje om af en toe nog eens te lezen. Zodat de magie van de woorden bewuster wordt in mijn hoofd en me met een duwtje in de rug uit de comfortzone duwt. Wie weet waar ik dan beland?
  Dankjewel!

  Groetjes
  Veerle

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: