Skip to main content

DE MAGIE-ZONE

Harry Potter vloog door de lucht. In ‘The wizard of Oz’ moest Dorythy op de  gele weg blijven om de grote tovenaar te vinden die haar naar huis zou brengen. Aladin vond een lamp met een geest erin. In de film Narnia lopen 4 kinderen door een kleerkast waardoor ze samen in een wondere wereld komen.  Prinsen, prinsessen, tovenaars,  kabouters, elfjes, geesten, enz.… maken deel uit van een wondere wereld. Een wereld die gecreëerd wordt om even te ontsnappen aan de buitenwereld. Hoewel in de  buitenwereld is er ook magie.

Wat is magie?

In de dikke Vandael staat magie omschreven als Toverkunst.

Magie is echter zoveel meer.

Amber en haar vriendinnen zitten op de moment in de fase van hun leven dat vriendjes komen en gaan. Als de vriendjes komen dan is het een feestje, ze zijn verliefd, gelukkig, ze hebben een onderwerp om bij te zwijmelen. Als dan één van de vriendjes verdwijnt uit hun leven, wordt er een sms’je gestuurd en zijn ze er voor elkaar om het verdriet te delen, tranen te drogen. Het zwijmelen hoort er dan even niet bij tot het volgende vriendje komt.

Dat is magie.

Bij de zwaarste periodes in mijn leven mocht ik me altijd koesteren in de warmte van mijn familie. Mijn vader die de rekeningen ging betalen. Mijn moeder kookte en waste voor mijn 2 gasten. Mijn broers en zussen hielpen waar ze konden. Niet dat het altijd rozengeur en maneschijn tussen ons is. Je weet wel dat als er iets is, ze er voor je zijn.

Dat is magie.

Een aantal jaren geleden heeft een vriendin van mij beslist om uit het leven te stappen. Ondanks dat we niet zo een goede start hadden gemaakt ( zij een flamboyante Nederlandse ik een timide Belgische) leerden we elkaar beter kennen. We hadden meer gemeen dan we dachten. We hadden (hebben) een groepje met  vriendinnen waarbij we op regelmatige basis samenkomen om thee te drinken en bij te kletsen. Na haar overlijden zijn we dagen bij elkaar gekomen om steun te zoeken bij elkaar. Het lijkt voor ons dat de klaprozen elk jaar meer en meer bloeien. Met dank aan onze vriendin.

Dat is magie.

Sybrun is aan trainen om in 2020 naar Tokio de Paralympische spelen te kunnen gaan. Als ouder gun je hem dat. Alleen zijn we aan dit avontuur begonnen zonder dat we beseffen wat topsport is. De trainingen,  aan ander eetpatroon, wedstrijden lopen enz.…  Het is  niet altijd gemakkelijk om er energie in te stoppen.  Ik ben ook al eens boos of teleurgesteld dat ik mijn vrije tijd opgeef om deze tijd  te stoppen in zijn doel. Alleen als hij mij dan zegt:” dank je wel mama, omdat je dit voor me doet.” Dan smelt een moederhart en dan weet je weer waar je het voor doet.

Dat is magie.

Zoveel soorten magie. Het is niet altijd gemakkelijk. Met mensen om je heen lukt het uiteindelijk wel. Dan merk je de liefde voor elkaar en dat is pas MAGIE

Een magische groet,

Viviane

 

 

 

 

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: