Skip to main content

GIVE A LITTLE, GET A LOT

Eerste blog…

10 dagen voor kerst de uitdaging aangegaan om mijn eerste blog te schrijven met als thema ‘geef een beetje en krijg veel terug’.

Even zoiets van ‘oei’, wat en hoe kan ik  hierover bloggen. Tot ik mijn wekelijks tijdschrift begon te lezen. Het tijdschrift wat je ook weleens ‘waterjuffer’ kan noemen.  Een magazine dat je raakt, ontroert, aanspreekt en waar  je soms jezelf  in herkent.

Het leven van anderen.

De zoon die dankbaar is omdat zijn ouders zijn vriend aanvaarden. De mama die na chemo blij is dat haar baby gezond geboren wordt .  De jongen die wafels bakt, verkoopt en de centen aan welzijnszorg geeft in zijn gemeente.  Mannen en vrouwen die op latere leeftijd terug het geluk vinden.  De jongen die komt spreken over het thema ‘ als je er voor vecht, kom je er wel’. Elk van ons weet in één van de verhalen zich wel te vinden.

Denk aan de warmste. Mensen die iets willen doen voor hun gekozen goed doel.  Ik heb een vriendin die kok is.  Ze bakt  elk jaar weer wafels, speculaas en koekjes voor een goed doel dat nauw aan haar hart ligt. Het zijn misschien niet  de grote bedragen, maar met elke bijdrage weet je dat je mensen helpt.

De rode neuzen 2018 staat ook gepland. Jongeren die niet goed in hun vel zitten hebben hulp nodig.  Ze hebben een plaats nodig waar ze aandacht en steun krijgen.  Zo krijgen ze misschien hun leven terug op de rails.

Daar gaat het eigenlijk om. Niet alleen in de kerst periode, maar het ganse jaar rond ons inzetten voor mensen die het nodig hebben. Ga eens binnen bij iemand die alleen is. Een uurtje gewoon wat babbelen of  neem even de zorg over van een mantelzorger. Hij/zij kan dan even zorgeloos iets leuks gaan doen.  Het zijn deze kleine dingen die zoveel kunnen betekenen voor mensen die elke dag  alleen zijn of de zorg dragen van personen die ziek zijn. Het kost geen geld en betekent zoveel voor de mensen.

Verder gaan…

Denk je van ik wil ook  iets leuks  doen. Schrijf je in voor 20 maart 2018 op www.creativitijd-samana.be voor een SWAP. Maak voor iemand die je niet kent een verrassingspakketje. Wees creatief en wordt zelf ook verrast met een pakketje.

 

Met een warme groet Viviane

 

 

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: