Skip to main content

Er zijn verschillende vormen van creativiteit, ik hou vooral van de individuele versie, zo kan ik mijn eigen tempo bepalen. Door een aandoening kunnen mijn hoofd en lichaam elkaar namelijk niet altijd even goed volgen. En dan is groepscreativiteit verdomd moeilijk.

Van kinds af aan al, staat mijn hoofd nooit stil. Er zijn nachten dat ik wakker schiet en overloop van de ideeën. Maar ik ben voorbereid: naast mijn bed ligt potlood en papier zodat ik alles kan noteren. De volgende dag worden de ideeën uitgetekend en/of -geschreven en in het eerste vrije moment gecreëerd. Ook als ik vast zit met een project of het lukt niet zo goed is de nacht daar om oplossingen te vinden.

Wat doe ik zoal?

Na mijn werkongeval was het gedaan met (mini)voetbal en tennis. Sport was mijn lang leven en het was echt zoeken naar andere hobby’s.

Ik begon terug te studeren. Raar, want mijn schooltijd was niet bepaald mijn geliefkoosde periode. Of moet ik zeggen: het studeren voor de examens! Toch heb ik ondertussen mijn getuigschrift voor journalist gehaald en ben ik nu aan het studeren voor het examen. Het is online en het voordeel is dat ik hier wel mijn eigen vakken kies en mijn eigen tempo kan bepalen, al leg ik me wel eens deadlines op. Ik wil bijvoorbeeld mijn examen journalistiek in het verlof doen zodat ik me daarna weer op wat anders kan focussen. Er lopen nu ook de extra cursussen vrij tekenen en Sketch Up.

Toen ik naar Sint-Niklaas kwam wonen ontdekte ik mijn creativiteit pas echt goed door de Vrije Ateliers. Daar leerde ik juwelen maken met zilverklei, Nespresso cups, … en de verloren was technieken. Ik had de smaak te pakken en beetje bij beetje kocht ik me het gereedschap en materiaal aan die ik nodig had om mooie stukken te maken. Oordeel zelf maar

Ook met fotografie wilde ik de draad weer oppakken en schafte me een goed foto apparaat aan, een Canon Eos 80D met een degelijke lens. Schreef me in voor avondonderwijs en leerde zo de belangrijkste termen en technieken echt kennen. Maar wat ik vooral wou is fotograferen! Dus stel ik me een project voorop en ga aan de slag zoals bv paddenstoelen fotograferen. Oefenen en blijven oefenen is de beste leermeester en dat doe ik dan ook met plezier. ’t Is altijd weer een ontdekking om iets nieuws uit te proberen. Zo begon ik met natuurfotografie, maar ondertussen smijt ik me ook op portretten en hondenfotografie.

Tekenen deed ik als kind al graag maar met ouder worden kwam het er niet van. Hoe dan ook, ik begon er weer mee en verlegde mijn grenzen.

Knutselen doe ik al heel mijn leven. Al van kindsbeen af probeerde ik dingen die stuk waren weer een nieuw leven te geven of met gerecupereerd materiaal iets nieuw te maken. Vorig jaar heb ik met Nespresso cups nog een vliegengordijn gemaakt.

Hier zat ik ongeveer halfweg van het karwei.

                   

Kerststukjes 2020

Dit is mijn creatieve bijdrage voor vandaag! Sporten behoort tot mijn verleden, Creativiteit is mijn heden en ik geniet ervan.

Carine

Author Carine

More posts by Carine

Join the discussion 4 Comments

 • Betty schreef:

  Heel mooi allemaal!

 • Claudine schreef:

  Wat een inspiratie :), van harte bedankt voor je supermooie en motiverende blog, liefs Claudine xxxx

 • Mirella schreef:

  Hoi Carine, wat heb jij veel (herontdekte) creatieve talenten. Prachtige creaties. De tekening van jullie Maya vind ik adembenemend mooi, haar lieve ogen en snoet charmeerden me van het eerste moment. En het is inderdaad “nooit te laat voor creativiteit”.

 • VeerLicht schreef:

  Een veelzijdig talent!
  Hoe je van afval een duurzaam en nuttig kunstwerk creëert,
  vind ik BUITENGEWOON!

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: