Skip to main content
Blog 2022CarineGive a little, get a lot

Give a little, get a lot

By 25 april 20222 Comments

Onze dierenbende.

De binnen katten en de honden

Wij hebben hier een kleine ‘dierenboerderij’. En elke morgen begint als een feest…

Van zodra ik mijn ogen open steek zijn de binnen katten daar. Ferre, Luna, Pacha, Chanel, Sheba en Django komen me overrompelen met hun likjes en aaibaarheid. Spinnend en overweldigend kan mijn dag beginnen met deze lieverds, elk op zijn/haar manier komen ze me helpen ontwaken 😊

Eens beneden staan er 6 honden – Maya, Pepper, Pebbles, Bizjou, Beattle en Macho – te wachten om me te verwelkomen. Honderduit wordt er geknuffeld, krijg ik likjes en draaien ze om me heen. Ze zijn zo blij om me te zien, Bizjou zou zo in mijn armen springen. En Beattle blijft me overal volgen. Pas dan krijg ik ze naar buiten om een plasje te doen. Het is een dagelijks ritueel.

De buitendieren.

Na het ontbijt is het tijd voor de verzorging van de overige dieren.

De 3 kippen – Kwebbel, Xena en Gabrielle – staan me elke morgen al op te wachten aan het hek als ik hen kom voederen. Soms komt Gabrielle me zelfs tegemoet en gaat ze met me mee terug tot aan de ren. Dan zet ze zich met de veren lichtjes gespreid om haar op te pakken. Dat is een momentje van ons 2 want dan krijgt ze haar knuffels en legt ze haar kopje tegen me aan. Xena en Gabrielle zijn hier geboren en opgegroeid. Ze hebben geleerd om uit de hand te eten en dat doen ze nog steeds, komen op je schouder zitten en zijn aanhankelijk.

De 4 konijntje (2 koppeltjes: Fluffy & Jef en Hanne & Jazz) zitten nog in hun hokken, maar bij zonnig weer lopen ze vrij rond in de ren, Heerlijk vinden ze dat! Die ren staan in het gazon waar ze dan kunnen rondhuppelen en naar hartenlust kunnen eten van het malse groene gras. Ze hebben hun eigen willetje en vinden het minder fijn om gepakt te worden maar ze komen wel naar je toe voor hun groenten. En Jef is gek op zijn korrels.

De 6 cavia’s – Dutske, Prutske, Charlotte, Josephine, Shelby en Eva – hebben het best naar hun zin samen. Elke morgen zitten ze mooi te wachten tot ze hun groenten en fruit krijgen. Dan is het alle hens aan dek, hebben ze enkel oog voor hun eten. Bij zonnig weer lopen ze rond in één van de rennen. Vaak ook samen met de konijntjes. Charlotte en Josephine zijn langharig en worden dan ook regelmatig geknipt wat ze makkelijk laten doen. Ik ga er vaak al eens tussen zitten en dan laten ze zich makkelijk strelen en oppakken.

In de volière hebben we een 6-tal kanaries zitten. De 2 mannetjes zorgen van ’s morgens al voor een geweldig mooi geschuifel tegen elkaar op om de vrouwtjes te imponeren. Dat is zo zalig om horen. In de volière komen ze over je hoofd gevlogen, eentje komt gewoon op je schouder zitten.

In de vijver komen de vissen meer en meer naar de kant, vragend om hun eten. Als je hun eten gooit pakken ze er happend naar. In de zijboord kan je de kleintjes bijna aanraken. De aanpalende fontein laat zijn water kletterend los. Natuurgeluiden die rust brengen.

Rocky, de buitenkat komt me tegemoet gelopen. Miauwend draait hij rond je benen, vragend naar wat aandacht. Van op de tafel komt hij kopje kop doen en je krijgt er nog een likje bovenop. Soms wandelt hij met je mee naar de andere beestjes toe, soms kiest hij voor zijn etensbak en krijg je zijn aandacht na de verzorging van de anderen.

Het vraagt soms wat overgave, maar dat doe ik met plezier. Ze geven me elke dag opnieuw zoveel energie en warmte. Dit is mijn territorium, tussen hen voel ik me levend en vrij.

Carine

Author Carine

More posts by Carine

Join the discussion 2 Comments

  • Mirella schreef:

    Amai Carine, wat een liefdevol ochtendritueel met en voor je huisdieren ❤️

  • VeerLicht schreef:

    Het zijn gelukzakken, jouw dierenbende!
    Alleen al door naar die schattige foto’s te kijken, gaan mijn gelukshormoontjes stromen.
    😉

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: