Skip to main content

Het leven is geven en nemen.

Met zorg en dankbaarheid kom je ver.

Dankbaarheid, een lief woordje, een glimlach, een schouderklopje, …

Wijze woorden, een goede gezondheid toewensen, een huisbezoekje,… Maar ook een wandeling maken, iets knutselen, je huis opruimen en zaken van plaats veranderen, … Genieten van het leven is gewoon dankbaarheid in een andere vorm.

De dankbaarheid van de natuur.

Het lentezonnetje straalt deze dagen, de dagen worden langer en de nachten korter. Het gras begint te groeien en de eerste bloemetjes laten hun kopje zien. We worden er allen blij om wanneer we de eerste zonnestralen opnieuw kunnen voelen, zelfs ruiken.

Het bos ontluikt. Alle geluiden van de vogels en het ruisen van de bladeren, het kabbelend beekje, …

De lentekleuren primeren, geel, groen, …

In mijn serre zorg ik voor een stukje natuur, ik krijg er zoveel van terug. Voor mij zijn het mijn vrienden.

Een ontluikende bloem voor jou.

“Ook al zouden we alle bloemen plukken, de lente zullen we niet kunnen tegenhouden.”

Het ontluiken van de natuur is niet te stoppen.

De natuur ontluikt, maar ook vele andere dingen. Het maakt ons creatief. Zowel binnen als buiten. De vingertoppen beginnen te tintelen. Het creatieve in ons begint wakker te worden, samen met het ontluiken van de natuur. Zie daar in de natuur allerlei voorwerpen waar we creatief mee aan de slag kunnen gaan. Boomschors, dennenappels, boomtakken, klein en groot, … maak er je vrienden van.

Tover ze om tot iets decoratiefs. Tover ze om tot ware vrienden in huis. De landschappen veranderen. Maak er een mooie foto of tekening van. Ga in de landschappen wandelen, zowel in de echte als in de afbeeldingen. Geniet ervan. Vergeet even je zorgen, je pijnen, je bekommernissen, … Kijk daar vliegt een vinkje voorbij, een meesje, een duif! Hun pluimen vallen op de grond, raap ze op! Maak er iets creatiefs mee. Voeg ze toe bij de collectie van je andere vrienden van de natuur. Raap ze op en ze helen je. Het zijn allemaal kleine dingen die je heel veel teruggeven. Meer dan je denkt.

Als ik in mijn kweekserre mijn plantjes zie ontspruiten en groeien, maakt mij dat blij. Elke dag een kopje hoger. Iedere dag iets ruimer. Het zijn kleine zaadjes die je tijdens de zomer of het najaar veel zullen teruggeven. En die zaadjes zaai je dan opnieuw volgend jaar, om van heel weinig weer heel veel terug te krijgen.

Zo is het ook in het echte leven. Elke nieuwe dag met wijze woorden doet ons bloeien en groeien. Geef een vriendelijk woord en je krijgt vele creatieve woorden terug. Nieuw zaad. Een nieuwe bloei. Een nieuwe ontluiking en we kunnen de nieuwe dag weer aan. Strijdvaardig, loslatend, begrijpend.

Geef weinig tijdens de inspiratiedagen, krijg veel terug

Tijdens de komende inspiratiedagen CreativiTijd in elke provincie kunnen jullie veel terugkrijgen door ideeën op te doen tijdens een of meerdere workshops. Een van de workshops zijn het decoreren van houten huisjes. Een huisje met een mooie spreuk dat je nadien mee naar huis neemt en op een prachtige plaats kan zetten.

In het najaar zijn er de SWAP-dagen. Je krijgt een SWAP-doos met de gegevens van iemand en je krijgt er zelf een terug. In zo’n SWAP-doos kan je gemakkelijk een decoratief houten huisje inzetten, een huisje dat de zender enorm zal plezieren. Denk ook aan Zentangle. Kan je ook volgen tijdens de inspiratiedagen.

Zentangle is een vorm van meditatie door het maken van patronen. Een Zentangle oogt ingewikkeld, maar is een tekening die lijn na lijn wordt opgebouwd. Doordat je met je gedachten gericht bent op je tekening, komt je lichaam tot rust. Zorgen en stress verdwijnen naar de achtergrond. Ook mooi voor in een SWAP-doos. Een mini-canvasje, …

Hopelijk zie ik jullie op een van onze inspiratiedagen.
Geniet ervan!
Joël
Joël Blockx

Author Joël Blockx

More posts by Joël Blockx

Join the discussion 9 Comments

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: