Skip to main content

VRIJE TIJD

Wat is vrije tijd,

Dat is een ruim begrip voor mij.

Ik ga niet werken, ik ga niet naar een dagcentrum, dus heb altijd vrije tijd, maar ik heb wel kine, ik moet 3x per dag eten, ik heb verzorging nodig. Daar tussen door mag ik doen wat ik wil. Ik kan ook niet zeggen ‘ik wil nu weg’ want dat lukt ook niet altijd. Het weer te slecht, niet genoeg begeleiding, enzovoort.

Plannen is belangrijk in mijn leven. Een vrijwilliger zoeken om iets leuk te doen, meestal winkelen en etentje.

De dagen dat ik niks gepland heb doe ik dingen die ik alleen kan, zoals lezen, breien, denksport, rustig tv kijken want dat mag ook soms. Een mens mag ook eens niks doen, dat vergeten we heel veel.

Iedereen is zo aan het zoeken naar vrijetijdsbesteding maar laat uw gedachtegang even los en ga gewoon even goed zitten of liggen zonder tv, zonder muziek, het kan ook goed doen. Kom tot rust in jezelf. De beste ideeën komen uit verveling. Maar doe gewoon dingen wat leuk zijn, ok soms lukt dat niet. Je moet eten maken voor andere leden van je gezin. Maar voel wat ok is en dat is waar het leven om draait en iedereen heeft dezelfde tijd in een dag maar het is hoe je ermee omgaat dat telt.

Leef je leven en geniet zoveel mogelijk.

Gr. Katrien

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: