Skip to main content

ME-TIME <–>WE-TIME

FB

Alias FabeltjesBoek.

Je krijgt veel waar voor je geld met dit eindeloze boek. En dat is geen fabeltje. De mooiste verhalen en de knapste prentjes. Voor geen geld eigenlijk. Enfin, het kost alleen een beetje van je tijd. En ja, time is money en time is precious. Maar je kan FB gewoon raadplegen in je vrije tijd. Weet je wel, die tijd die nog overschiet na de job, de kinderen, de vrienden, de familie, het huishouden, het sporten, het winkelen,…

Ik heb nog een beetje van die ‘vrije tijd’. Net voor het slapengaan scrol ik even door andermans leventjes. Ik post zelden iets. Soms lees ik of like ik. Of laat ik weten dat ik ook geïnteresseerd ben. Die interesse is er vaak en is ruim. Je zou denken dat ik de hele dag bezig ben met naar optredens te gaan, festivals bezoeken, comedy en theater, allerhande marktjes, tentoonstellingen en museums,… De tijd (lees: en ook de centen) om effectief te gaan, ontbreken. En soms (lees: vaker) deel ik mijn quality time liever met Z&N (Zetel & Netflix). Bij deze weten jullie het. Niet alles geloven wat ik aanvink op FB. Mijn ogen zijn vaak groter dan mijn maag. Maar misschien moet je ook alles willen om effectief iets te krijgen.

Ik snap dat anderen dat ook doen. Ik snap dat anderen op FB hun leventje opblinken en dat enkel de mooie dingen gedeeld worden. Dat begrijpen we ondertussen toch allemaal hé. En niemand post iets om iemand anders jaloers te maken. We worden gewoon graag bevestigd. Ik voel geen nijd enkel fierheid. Bij deze, jullie zijn goed bezig! Ik geniet ervan om het te zien. Ik investeer mijn me-time graag even om jou te bevestigen in jouw me-time of we-time.

Er passeert echter ook veel rotzooi. Willen jullie dat dan even achterwege laten. Deel gewoon niet allemaal hetzelfde idiote youtube filmpje. En als Clouseau in ’t dorp is, hoeven jullie ook niet allemaal te filmen en te posten. Ik blijf liken als jullie beloven een beetje selectiever te zijn. Deal?

En die leuke tentoonstelling die ik laatst bezocht, die tips voor die citytrip of mijn ervaringen met dat leuke nieuwe kleinschalige festival? Aangezien ik niets of bijna niets post op FB, deel ik graag in LL (Levende Lijve). Je kan me uitnodigen via messenger dan spreken we af bij een kopje koffie. Vind ik toch leuker om te doen met mijn luttele vrije tijd.

En weet je wat, soit, deze krijgen jullie van mij. Hierbij mijn LLKL (Leuke Limburgse Koffiezaakjes Lijst)

  1. http://alleycatbikescoffee.nl/ (koffie + werkende mensen en fietsen)
  2. http://www.coffeelovers.nl/locaties/dominicanen/ (koffie + de allermooiste boekenshop)
  3. https://www.facebook.com/KingKongCoffee (koffie + echt vet goeie muziek )
  4. http://www.georgeandthebear.com/#home  (koffie + vinyl)
  5. https://www.facebook.com/Mombasa-Coffeemakers-454330494686985/ (koffie + Afrikaans getint interieur)
  6. http://wolfespressobar.be/ (koffie van een echte coffegeek)
  7. http://www.depotter.be (koffie + lekker ijs)
  8. https://www.melkensuiker.be/c-4068061/koffiebar  (koffie + knapkoek)
  9. https://www.facebook.com/megustacoffeeandsweets/ (koffie + lekkernijen)
  10.  http://www.lepainquotidien.be/be/store/maasmechelen-village/#.WoaNAFrOWUk (koffie + bio ontbijt)

xxx

Virginie Schoffelen

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: