Skip to main content
Uncategorized

Even voorstellen…

By 14 maart 20222 Comments

Pijn of geen pijn, ik voel me als een vogel in de lucht. Het leven heeft me niet gespaard maar wat maakt het uit? Het maakte me tot wie ik nu ben. Ik heb mijn leven aanvaard en ga dapper verder, kijkend naar dit mooie leven. Ik omarm de kleine dingen en ben gelukkig.

Wie ben ik? Ik ben Carine, 57 jaar en woon nu zo’n 6 jaar in Sint-Niklaas. En toch ligt de stad net achter mij. De rust in de wijk komt me tegemoet. Hier houd ik van.

Ons stekje. Ik overschouw de tuin en een overvloed aan vreugde overvalt me. Straks is er de lente, ik kan ze bij momenten al ruiken. Dan lopen mijn vriendjes, de cavia’s, weer rond in de ren, smullend van het verse groene gras. En de konijnen huppelen rond in de andere buitenren, spelend en gravend. Als ik goed luister kan ik de kanaries fluitend hun verhaal horen vertellen. En op de achtergrond het kabbelende water van het fonteintje bij de visvijver. Van al die natuurgeluiden geniet ik echt. De honden die kwispelend komen aanhollen, uitgelaten en blij mij te zien. We knuffelen en dollen wat, zoals steeds. Na een paar uur van druk bezig-zijn kan ik daar herbronnen. Dit is mijn terrein, daar voel ik me levend en vrij.

Ik, de rebel, ben eindelijk thuisgekomen!

Het leven is een leerproces. Ook met pijn en tegenslag leer je leven. Ik heb geen eigendom maar wel een lieve partner, familie, vrienden en onze dieren. Dat is pas rijkdom hebben!

Vandaag doe ik vrijwilligerswerk, knutsel en maak juwelen, studeer weer, doe aan fotografie en teken. En lukt het vandaag niet dan is er nog altijd morgen of overmorgen. Ook dat kan geluk zijn.

Carine

Author Carine

More posts by Carine

Join the discussion 2 Comments

  • July Vanoplynes schreef:

    Het leven met pijn en vermoeidheid, brengen mee, dat het leven soms heel erg lastig is. Maar als je de kleine dingen ziet, die ikzelf groots durf te noemen, dan ben je goed bezig, dan heeft het zin. Het rebels zijn maakt plaats voor aanvaardingsmomenten, waardoor men groeit uit de miserie als het ware.
    Zingeving is belangrijk en net als doseren belangrijk is voor een stabieler evenwicht.
    Groetjes July

  • Betty schreef:

    Ik ben niet goed in schrijven maar kom graag lezen en ik voel me plots beter na het lezen van dit bericht !Door een neurologische aandoening en evenwichtsproblemen,valpartijen, ben ik teveel bezig met piekeren. Inderdaad aanvaarden en stilstaan bij de mooie dingen hé 😀

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: