Skip to main content

GIVE A LITTLE, GET A LOT

 

Welkom in 2018! Wat mag ik je wensen voor dit jaar? Ik wens voor jou dat één wens van alle wensen die mensen je wensen mag uitkomen.

Beetje melig? ’t Ja…het is die tijd van het jaar en dan mag het. Kerstmis, nieuwjaar, miezerig weer en lichtjes. Het wakkert mijn melancholie aan. Mijn hoofd heeft precies meer tijd om te mijmeren en mijn ogen vullen zich vaker met nattigheid. Ik geef het de vrije loop en fluister zachtjes ‘dank je wel’. Het doet deugd hoor. 2018 start zo voor mij met een zuiver, opgelucht gevoel.

Het jaar was zwaar voor mij. Als ik de weegschaal erbij moet halen, denk ik wel het zwaarste van alle jaren. En toch, ik sta nog recht. Dat is niet alleen mijn verdienste. Nooit eerder voelde ik mij zo gesteund. Familie, vrienden, mijn kindjes, collega’s, de Samana vrijwilligers, de vrouw achter de kassa en de kapper. Iedereen is zo lief voor mij. Het heeft me oprecht overweldigd. Ik werd bedolven onder mooie woorden, schouderklopjes, cadeautjes, hulp en begrip.

Ik kreeg zoveel en doe nu graag iets terug. Dus, hierbij geef ik jullie mijn jaarvoornemen. Ik neem mij voor om al die liefde door te geven. Een beetje de ‘pay it forward’ gedachte. Zalige film trouwens. Hierbij het mooiste fragment: https://www.youtube.com/watch?v=KxB43PxasGA.

Wie goed doet, goed ontmoet en omgekeerd. Ik geloof er alvast in en ben ervan overtuigd dat we samen de perfecte wereld kunnen maken. Utopie? Bewijs het mij! Ik denk graag in mogelijkheden en daag jullie uit om mee te doen.

Onze Samana Creativitijd Swap is alvast een mooi voorbeeld van de pay-it-forward- gedachte. Jij krijgt een cadeautje van een vreemde en stuurt zelf een pakje naar een andere vreemde. Niet twijfelen! Intekenen! https://creativitijd-samana.be/swap/

Ik beloof dat je er een goed gevoel van krijgt en de wereld een beetje mooier maakt.

En er is nog meer. Samana trakteert je iedere week op een verrassend blogbericht. Een tiental mensen met een eigen verhaal die samen een sterke blog schrijven. Ze hebben het net als jou druk. Ze zitten vol twijfel en voelen zich soms niet goed. Maar hebben besloten om dit gewoon te doen. Petje af! Met z’n allen geven ze jou hiermee dan ook nog eens een prachtige boodschap: GEWOON DOEN!

Doe je mee?

Virginie Schoffelen

educatief medewerker Samana

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion 12 Comments

 • Adriën schreef:

  Leuke start Virginie! Dankjewel!

 • Anne Verbruggen schreef:

  Hartelijk dank voor het lieve bericht! Ik wil graag meedoen met de blog, en af en toe een bericht schrijven als ik iets opvallends (leuk, grappig, droevig, onaangenaam, …) meemaak.
  Ik wens iedereen het beste voor 2018!

 • Mille schreef:

  Heel knap geschreven, Virginie!

 • Mirella schreef:

  Inderdaad prachtige start van de blog creativitijd! En allemaal boeiende bloggers die nog heel wat in petto hebben voor ons! Laat die berichten maar komen ?!

 • Cindy schreef:

  Heel mooi en ontroerend geschreven, Virginie.
  Het ga je goed in 2018 ! Je verdient dat !

 • Viviane schreef:

  Virginie, dan je wel om een mooi begin te maken voor een jaartje bloggen.

 • Liezet schreef:

  Een leuk idee, de opstart van deze blog ! Veel succes ermee en een fijn en creatief jaar voor iedereen !

 • Karolien schreef:

  Zalig!
  SAMEN maken we er een ‘formidastische’ blog van!

 • Marie-Louise Van Houdt schreef:

  Marie-Louise
  Gun een beetje van je tijd aan een ander door met aandacht te luisteren naar wat de andere je te vertellen heeft.
  Veel succes met de blog.

 • Liliane schreef:

  Inspirerend jaarvoornemen, Virginie! Liefde doorgeven … geven en er zelf ook nog gelukkiger van worden. Dat het zo eenvoudig kan zijn!
  Laat het maar stromen, Samana!

 • Nele schreef:

  wat een fijn initiatief, ik heb vroeger in een ver verleden nog swaps meegedaan op creatieve fora, dus blij om het idee te zien herleven!
  ook de blog zal ik graag volgen – activiteiten van Samana zijn voor mij altijd te ver om actief deel te nemen (Ariadne enzo), maar online kan ik helemaal mee

 • Vanzieleghem Annie schreef:

  Hallo Virginie, ik lees graag de verhalen van de bloggers. Ik lees en herlees ze, in sommige verhalen herken ik iets, of liever herken ik veel van mezelf. Na mijn rugoperatie met een verlamming aan mijn rechterbeen en een lange revalidatie, begin ik mijn leven weer op te nemen. Ik kocht me een tri-bike, waar ik al veel kilometers mee gereden heb, en ik herleef, ik kom weer buiten en dat doet veel bij mij…. Oei, het lijkt wel of ik een blog aan het schrijven ben!!! En dat is nu de vraag, kan ik ook mee doen om nu en dan eens een verhaal te schrijven? Ik weet niet waar ik me moet wenden.
  Annie Vanzieleghem

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: