Skip to main content

“Ik heb het nog nooit gedaan,

dus kan ik het!” zegt Pippi Langkous.

Ben jij ook zo iemand?

Iemand die van alles durft uit te proberen, die wel ziet wat het eindresultaat zal geven?

Ik in ieder geval wel!

Ik neem een voorbeeld uit een boekje of van het internet en maak er steeds mijn eigen versie van. Soms zie je de gelijkenis maar soms ook helemaal niet, maar dat vindt ik niet erg.

Ik ben creatief bezig geweest, ik heb mijn zinnen kunnen verzetten en ik heb geen tijd gehad om te piekeren.

Piekeren is toch nergens goed voor. Die tijd spendeer ik dan liever aan vrolijk door het leven gaan en mijn creativiteit delen met jullie. Wie weet helpt deze blog jullie zoals hij mij helpt!

Valentijn.

De tijd van het jaar om de geliefden te eren. De tijd van het jaar om de woonkamer om te toveren in rode kleur. Mijn mannen in huis (echtgenoot en 3 volwassen zonen) geven er niets om als er iets veranderd in huis, dus krijg ik carte blanche om iedere maand de woonkamer aan te pakken.

Ik hou van uitdagingen en veranderingen, dus is het voor mij een enorm pluspunt als er iets verandert in de woonkamer. Het is niet de bedoeling dat ik mijn mannen aan het werk zet om alle meubels te verzetten want dat kan ik zelf niet meer. Neen, dan is het het moment om de doeken van de dressoir en kast af te halen en te wassen en opnieuw te versieren,

naargelang ik zin, goesting en energie heb.

En vooral dat laatste is erg belangrijk voor mij, ken jij dat gevoel ook?

Drie jaar geleden heb ik heel bewust een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik heb een nieuwe techniek aangeleerd op mijn naai/borduurmachine. Het was natuurlijk met heel veel vallen en opstaan want ik ben een beetje koppig en dus lees ik geen ellenlange verslagen over hoe het moet. Ik neem een lap stof en ik begin er gewoon aan en zie wel waar ik uit kom. Hopelijk ben ik niet de enige die deze methode hanteert. Ik ben toch niet de enige die al eens zo door de bocht durft te gaan?

Het grote geluk hiervan is dat ik nooit wakker lig over hoe ik iets moet aanpakken. Ik heb het nog nooit gedaan, dus kan ik het! Pippi Langkous is al van kinds af mijn favorietje en met ouder worden blijft dit ook al zijn de uitdagingen veel minder zwaar op lichamelijk vlak. 

Valentijn 2020.

Dus neem ik alle overschotjes van garen en maak ik een reeks hartjes. Maar natuurlijk door enkele mislukte hartjes kom ik garen te kort.

Wat nu gedaan?

Och dan nemen we maar een ander kleurtje er bij, namelijk grijs. De verschillende tinten rood met enkele grijze hartjes vindt ik persoonlijk erg mooi maar ik merk dat ik te weinig hartjes heb om aan mijn 4 grote ramen te hangen. Dus maak ik er nog maar enkele in het zwart.

Wie zou nu zoiets doen? Een hart in het zwart maken?

Ik natuurlijk!

En het resultaat mag er best zijn, kijk maar mee.

Valentijn 2020.

Valentijn 2021.

En zoals altijd hou ik van uitdagingen, dus lukt het me niet om ieder jaar dezelfde versiering op dezelfde plaats te hangen. Ik heb een hele slechte periode achter de rug en het lukt me niet om de kerstspullen op te ruimen. De kinderen hebben de kerstboom afgebroken en netjes op zolder gezet maar de kasten en de muren zijn nog in winter/kerstmodus.

Toch wil mijn hoofd een ander thema hebben, wil ik een nieuwe afleiding in huis maar lukt het me lichamelijk niet. Dan komt mijn lief ondeugend engeltje terug naar boven en daagt me uit om de winter/kerstversiering te combineren met de hartjes.

Maar dat is toch geen combinatie?

Hoe ga je nu rode hartjes tussen winterdecoratie hangen?

Zou jij daarop gekomen zijn?

Ik ook niet hoor maar het was een creatieve ingeving die ik gewoon heb uitgeprobeerd. Als het niet mooi is dan is het toch maar voor 1 maand en maak ik volgend jaar wel weer iets anders. Ik maak me er niet druk om want ik heb me die namiddag kostelijk geamuseerd en nu kijk ik op een leuk item waar ik vrolijk van word. 

Kijk zelf maar eventjes mee, wat vind je er van?

Valentijn 2021.

Valentijn 2022.

Mijn creativiteit en creativitijd was op dat moment erg laag maar ook hier was ik origineel en maakte het mij vrolijk.

Doordat ik niet ga werken heb ik heel veel creativitijd,
maar het lichaam beslist daar anders over.

Ikzelf kan enorm van een creatief moment genieten en gebruik mijn slechte momenten om ideeën op te doen die ik dan op goede momenten kan uitwerken, althans dat probeer ik toch.
En ik weet dat ik niet de enige ben die daar last en moeite mee heeft maar voor mij is het een enorme uitlaatklep. Voor jou ook?

Valentijn 2022.
Ik hoop dat ik aan de hand van de foto's heb kunnen tonen dat creativiteit zich uit in heel veel dingen, van klein naar groot zonder nieuwe dingen te kopen. 

Dat je je creativitijd zeker neemt

en dan ook geniet van deze tijd.

Dat je met trots kunt zeggen: dat heb ik gemaakt.

En vooral: dat je dan ook geniet van je eigen creativiteit.

Freya Lobbestael

Author Freya Lobbestael

More posts by Freya Lobbestael

Join the discussion 4 Comments

 • Jo schreef:

  Heel inspirerend. Bedankt. Ik ga mijn interieur nu ook nog wat vaker veranderen.

 • GILIS ADRIEN schreef:

  Verrassend effect, foto door het vensterraam. Mooi en een goed idee. Dankjewel

 • Mirella schreef:

  Dankjewel om ons zo inspirerend aan te moedigen om creatief aan de slag te gaan en er bewust tijd voor te nemen. Ik ervaar creatief bezig zijn ook steeds als een geniet-moment en durf zelfs te zeggen dat dit voor mij een noodzakelijke vorm van zelfzorg geworden is.

 • VeerLicht schreef:

  Ik hoop dat het leven je evenveel hartjes teruggeeft.
  Zo mooi en uniek! Dankjewel om je creatieve pareltjes te delen.

  lieve groetjes
  Veerle

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: