Skip to main content
Blog 2018Uncategorized

Een nieuw begin

By 10 september 2018februari 24th, 20223 Comments

Een nieuw begin.

Volgens de bijbel schiep God de aarde in 7 dagen. Volgens de wetenschap was het de oerknal. Wie zal het juist weten. Bij mij weten waren wij er niet bij. En toch….. is niet elke dag een nieuw begin? De geboorte van een kind? Als de winter overgaat in de lente? Een nieuw levensjaar? Zoveel kansen om er elke dag iets moois van te maken.

Beginnen.

Een baby is veruit het belangrijkste nieuwe begin. Bij de eerste ademhaling begint het leven van een mens. Het gevoel dat je overvalt als je kindje zijn eerste schreeuw laat. Je zoon/dochter in je armen mogen nemen is onbeschrijfelijk. Op dat moment weet je nog niet wat je te wachten staat. Je denkt niet aan slapeloze nachten en huilende baby’s. Je geniet gewoon van het nieuwe begin met je baby.

Ik ga als vrijwilligster 2x per maand naar een gezin. De mama is 10 jaar geleden vanuit Marokko naar België gekomen. Ze kende hier niemand, sprak de taal niet, toch heeft ze een nieuw begin gemaakt. Ze volgde een inburgeringscursus, leerde de Nederlandse taal. Het is nu wonderbaarlijk hoe ze 2 culturen samenbrengt. Het is niet altijd gemakkelijk voor haar. Toch heeft ze voor de kinderen de gulden middenweg gevonden.

Voor één van mijn zussen werd het in november 2016 even teveel. Een grote schok voor de familie, want zij was degene die altijd wel raad wist. Alleen werden de problemen van anderen haar teveel. Ze zag het even niet meer zitten. Ze nam even afstand van de wereld. Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder. Het gaat beter met haar. Ze vindt rust in het werken met klei. Haar creaties zijn telkens weer verrassend en uniek. Elke dag is een nieuw begin voor haar om door te gaan en gezond te blijven.

Het moeilijkste nieuwe begin is terug beginnen als er iemand die je liefhebt weg valt. Een geliefde, een hartsvriendin, je ouders, enz….. Zoveel verschillende momenten van verlies in een mensenleven. Ieder van ons doorloopt zijn eigen rouwproces.

Zelfs bij een groot verlies gaat de wonde na een tijdje helen.
Degene die we hebben verloren vergeten we niet. Die zitten voor altijd in ons hart.

Mijn laatste blog, was dit. Hopelijk hebben jullie lezers er van genoten. Niet alleen die van mij. Ook die van mijn mede-bloggers. Uit het leven gegrepen, soms grappig, dan weer ontroerend, informatief . Wel altijd geschreven vanuit ons hart.

Ook dank aan Virginie en Mirella

Een laatste blog groet. Viviane

 

Virginie Schoffelen

Author Virginie Schoffelen

More posts by Virginie Schoffelen

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: