Skip to main content

Als ik passie zeg dan krijg ik glinsteringen in mijn ogen, voel ik energie in me opkomen en krijg ik een glimlach rond mijn mond. Het onbezonnen kinderlijk geluk komt terug naar boven en als iemand me er om vraagt dan kan ik er uren over vertellen zonder dat ik moet nadenken.

Zoals de gezegde: “Waar het hart van vol is loopt de mond van over.

Mijn passie is machinaal borduren omdat ik het heel graag doe. Het is een uitdaging om iedere keer iets nieuws aan te leren of uit te proberen, het geeft me zoveel energie in goede en slechte dagen en het is een moment dat ik niet kan tobben. Ik kan er uren tijd aan spenderen en dit op allerlei vlakken: het uitzoeken van tekeningen, het bewerken er van, het uitproberen, het effectief borduren en dan het verwerken in iets.

Zo heb ik een beige jeansjas aangekocht maar in mijn ogen ontbreekt er iets aan, namelijk een grote tekening op mijn rug. En zo begint mijn zoektocht naar hoe ik mijn eigen persoonlijkheid in mijn jas kan steken. De inspiratie en ideeën komen direct naar boven zonder dat ik hard moet nadenken, ook al had ik een slechte dag. De energie die ik kreeg om iets te doen was erg groot en dus nam ik mijn laptop op mijn schoot en begon ik te zoeken naar een gepaste tekening. Mijn lichaam gaf na enkele dagen groen licht en dus werd mijn struisvogel op mijn jas geborduurd. Het is een super mooie jas geworden in mijn ogen, ikzelf ben er trots op en ik straal als ik hem draag. Zodra de mensen er iets over zeggen voel ik me in de wolken en begin ik honderd uit over mijn borduurmachine en borduurwerken te vertellen. Het is zoveel sterker dan mezelf.

Mijn “eigen” jas.

Iedereen heeft een passie!

Ik niet alleen heb een passie maar iedereen heeft een passie, alleen weten we het niet altijd. Het is niet zoeken naar iets maar kijken naar hetgeen je vrolijk maakt en dat kan koekjes bakken zijn tot mensen helpen of lezen, knutselen, wandelen, routes uitstippelen, … .

Passie is niet hetzelfde als een hobby of interesse in iets, het is zoveel meer, het is de rode draad in je leven! Interesses of hobby’s zijn leuk voor jezelf en deze komen en gaan terwijl je bij je passie dit wil delen met anderen. Je bent er keigoed in en het aanleren gaat heel vlug als je er wat aandacht aan geeft. Het is een gevoel waar je bijna constant tijd wil aan spenderen of er iets mee wil doen. Het is een vurig verlangen naar dat “goed gevoel”.

Passie is een gevoel dat recht uit je hart komt, het is groter dan jezelf en het komt vanzelf, het geeft je energie en maakt je blij.

Freya Lobbestael

Author Freya Lobbestael

More posts by Freya Lobbestael

Join the discussion 3 Comments

  • Haagdoren Elisabeth schreef:

    Dat is een prachtige aanvulling. Heel mooi, op dit moment is er weinig kans om je tegen te komen met die mooie jas. Ik kijk dus uit naar september, oktober…..

  • Jo schreef:

    Wat een inspirerende tekst! Zo goed geschreven. Schrijven is niet mijn passie dus houd ik het kort en begin vandaag met passie aan een nieuw schilderij. Bedankt.

  • Anne-Mie schreef:

    Heel mooi! Dit kende ik nog helemaal niet, een borduurmachine. Zeker niet de mooie dingen die je ermee kan doen. Ik zal alweer met een andere blik kijken naar ‘borduursel’ als ik het tegenkom.

Leave a Reply

Blog volgen

Blijf op de hoogte van de nieuwe blogposts!

%d bloggers liken dit: